top of page

DIKKE BANDEN RACE
           in samenwerking met Team Visma Lease a bike Ready2Race

DBR sfeerfoto.png

Dit jaar wordt er weer een Dikke Banden race georganiseerd voor kinderen van 5 t/m 10 jaar. We hebben hiervoor een parcours van ±500 m¹ uitgezet. De Start is bij de jurywagen in de Raadhuisstraat nabij huisnummer 26. Vanaf de start gaan we linksaf de Verlorenkost in om bij de Prins Bernhardstraat linksaf te gaan. Aan het einde van deze straat gaan we weer linksaf en daarna bij de Raadhuisstraat weer links. Zie hiervoor onderstaande afbeelding:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Voor de  Dikke Banden Race kun je meedoen op je normale (stads)fiets, mountainbike of crossfiets met een bandbreedte van minimaal 28 millimeter. Racefietsen zijn niet toegestaan. De fiets heeft goed functionerende remmen en de banden zijn goed opgepompt. Het dragen van een helm is verplicht. Als je geen eigen helm hebt dan kun je die lenen van de wedstrijdorganisatie. We raden aan om de kinderen met dichte schoenen mee te laten doen.

Tijdens de wedstrijden staan er voldoende vrijwilligers langs het parcours om de kinderen te helpen mocht dat nodig zijn. En mocht er toch een ongelukje gebeuren, dan staat er een EHBO-ploeg paraat. Deelnemers aan de Dikke Banden Race stemmen in met het gebruik van foto’s en videomateriaal die tijdens hun deelname zijn gemaakt door KNWU en Organisatie.

Deelname is op eigen risico. Je bent wel verzekerd op de verzekering van de organisatie.

11:00 uur start Dikke Banden Race 5 en 6 jarigen – 2 ronden

11:20 uur start Dikke Banden Race 7 en 8 jarigen – 3 ronden

11:40 uur start Dikke Banden Race 9 en 10 jarigen – 4 ronden

 

Inschrijvingen op een later tijdstip. Nadere info volgt.

Deelname is gratis.

bottom of page